Hűségpont rendszer szabályzata

SIPO.hu hűségpont rendszerre vonatkozó szabályok

Hatályos: 2023.04.18-tól visszavonásig.

1.       A SIPO hűségpont rendszer általános leírása

Az Azile Kft. (továbbiakban: Azile Kft.) üzemelteti a SIPO hűségpont rendszert (továbbiakban: Program).

A Program igénybevehetőségének eszköze a sipo.hu oldalon történő regisztráció, saját fiók létrehozása.

A Programban a sipo.hu oldalon lebonyolított vásárlásaik után pontokat gyűjtenek a regisztrált vásárlók a saját fiókjukban. Az összegyűjtött pontok következő munkanapon történő vásárlás során felhasználhatók.

A Programban való részvétel a sipo.hu által mindenkor közzétett szabályok automatikus elfogadását jelenti.

A Program határozatlan ideig/visszavonásig érvényes.

A sipo.hu jogosult bármikor megszüntetni a Programot, amiről a regisztrált vásárlók számára előzetes értesítést küld, amelyben tájékoztatást nyújt a megszüntetésig gyűjtött, de még fel nem használt pontok tekintetében.

A Program működése során a vonatkozó adatvédelmi szabályok figyelembe veendőek.

2.       A Program jogosultjai

A részvételre minden vásárló jogosult, aki regisztrált és fiókkal rendelkezik a sipo.hu-n.

A Programban való részvétel nem jár hátránnyal, a pontok beváltása önkéntes.

3.       A Pontok gyűjtéséről

A Program elindulásától, azaz 2023.04.18-tól kezdve minden vásárlást követően a regisztrált vásárló meghatározott mennyiségű pontot kap.

A pontszámítás alapja a vásárló által megfizetett egyes termékek forintban kifejezett értéke. A termékért kapott pont mindig a termékért aktuálisan fizetendő árból kerül meghatározásra. A megvásárolt termék árának forintban meghatározott értékének minden 50 Ft-ja után 1 pont jár. 10 Ft-nál alacsonyabb rész esetén felfele kerekítés történik. (Ha tehát egy termék árának forintban meghatározott értéke 999 Ft, úgy a termékért 20 pont jár.)

A pontok gyűjtésére a regisztrációt követően van lehetőség.

A sipo.hu egyes akciók keretében időnként meghatározott vásárlói műveletekre (pl.: hírlevél-feliratkozás, kvízben való részvétel stb.) vonatkozóan további extra pontot írhat jóvá a vásárló egyenlegén. Illetve egyes akciók keretén belül, meghatározott termékekre, több pont is járhat a korábban meghatározott 50 Ft-tól eltérően. Ez az eltérés minden esetben több pont gyűjtésére ad majd lehetőséget.

4.       Pontok jóváírása/levonása

Az adott vásárlással megszerezhető pontok jóváírása a termékek kiszámlázása után történik.

A sikertelen, azaz nem teljesült megrendelésekért – amely okától függetlenül lehet a sipo.hu részéről át nem adott, vagy a regisztrált vásárló által megrendelt, de át nem vett termék – pont jóvá nem írható. Ha regisztrált vásárló a futárszolgálattól vagy átvételi ponton nem veszi át a megrendelt terméket, megrendelése (vásárlása) törlésre kerül, jóváírásra került pontjaival egyetemben.

Teljesült megrendelést követően a sipo.hu-tól átvett, de a regisztrált vásárló által az átvételt követően a termék (több megrendelt termék esetén a megrendeltekből egyes termékek) visszaküldése esetén (így pl. elállás) általános szabály, hogy a visszaküldött termék után korábban jóváírt pont levonásra kerül. Ha azonban a megrendelt termék(ek)et a regisztrált vásárló reklamáció miatt, de nem elállási szándékkal küldi vissza a sipo.hu-nak, úgy a sipo.hu ügyfélszolgálata a reklamáció ügyfélszolgálati felülvizsgálatát követően, egyedi elbírálás keretében jogosult mérlegelni, hogy az adott vásárlásáért jóváír-e pontot.

A pontok érvényességi ideje 150 nap, a jóváírásuktól kezdődően. Pont jóváírható minden teljesáras és akciós termék vásárlása után is.

A sipo.hu fenntartja magának a pontgyűjtésben részt vevő termékek változtatásának jogát.

Az a vásárló, aki regisztrált az a személyes menüjében megtekintheti egyenlegét.

5.       Pontok beváltása

A regisztrált vásárló pontegyenlegén elérhető pont beváltható vásárlás során. A beváltást a vásárlónak kell kezdeményeznie. A pontok beváltása a sipo.hu oldalon a megrendelési képernyő „Hűség pontok megadása” szekciójában a felhasználni kívánt hűségpontok beírásával és a beváltás gombra kattintással válik teljessé. A pontok beváltása kizárólag bejelentkezés után lehetséges. 

Beváltás során 1 pont egyenértékű 1 Ft-tal. 

A pontok beválthatóak a sipo.hu kínálatában található termékekre. A pontok maximum a rendelési összérték 50%-ára válhatóak be. Tehát amennyiben valaki 2000 hűségponttal rendelkezik és 2000 ft értékben szeretne rendelést leadni, maxiumum 1000 hűségpontot fog tudni beváltani erre a vásárlásra. 

Az utólagos pontbeváltásra és jóváírásra abban az esetben sincs mód, amennyiben a pontok jóváírása vagy beváltása az online kasszarendszer vagy a sipo.hu bármilyen technikai vagy egyéb hibája folytán nem végezhető el.

6.       Egyéb szabályok

A sipo.hu oldalon regisztrált felhasználó, aki egyben hűségpontokkal is rendelkezik, a pontokkal kapcsolatos e-mailes értesítésekről bármikor leiratkozhat.

7.       A Programban való részvétel feltételei

Amennyiben a Program bármely részével a sipo.hu visszaélést tapasztal, úgy a sipo.hu jogosult az illető magán- vagy jogi személy részvételét a Programban megszüntetni, beleértve a pontegyenleg törlését is.

Ha a nyilvántartott vásárlási érték jogosulatlanul vagy visszaélés révén került a nyilvántartásba, a sipo.hu jogosult azt a nyilvántartásból törölni.

A sipo.hu jogosult Hűségpont Rendszerének Szabályzatát egyoldalú döntésével bármikor módosítani. A szabályzat módosításáról a sipo.hu a regisztrált vásárlókat a módosítás hatályba lépését követően megfelelő módon (e-mail vagy a sipo.hu oldalon) tájékoztatja. A Programban való további részvétellel a regisztrált vásárlók a megváltozott szabályokat tudomásul veszik.

8.       Adatok kezelése és védelme

A regisztráció kitöltésével a vásárló hozzájárul, hogy a megadott személyes adatait és a Program igénybevételével kapcsolatos egyéb adatokat (vásárlás időpontja, vásárolt termékek stb.) a sipo.hu a Hűségpont rendszer működtetése, illetve a vásárlói szokásoknak a vásárlói igények jobb kiszolgálása érdekében történő kiértékelése, valamint a regisztrált vásárlók hatékonyabb tájékoztatása céljából kezelje. A Program igénybevételével kapcsolatos adatok a vásárló személyes adataival semmilyen esetben sem kerülnek összekapcsolásra. Az adatokat a sipo.hu bizalmasan kezeli, azt harmadik félnek nem adja ki. A regisztrált vásárló jogosult az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulását írásban visszavonni, ebben az esetben adatainak visszaállítása nem lehetséges.

9.       Felelősség

A szabályzatban hivatkozott forintértékek minden esetben áfával növelt bruttó értéket jelentik. Amennyiben kérdése vagy észrevétele van sipo.hu Hűségpont Rendszerével kapcsolatban, kérjük, forduljon vevőszolgálatunkhoz, ahol munkatársaink készséggel segítenek Önnek: e-mail: ugyfelszolgalat@sipo.hu

10.   Hatálybaléptető, átmeneti és kiegészítő rendelkezések

Jelen szabályzat 2023. április 18-ával lép hatályba.

Egyéb rendelkezések:

Jelen szabályzat hatálya nem terjed ki a SIPO Patikákban elérhető Törzsvásárlói kártyákra, azokkal pontgyűjtés nem lehetséges, ahogy a sipo.hu-n gyűjtött pontok sem válthatóak be a SIPO Patikák fizikai boltjaiban.