Havi kiemelt ajánlatunk

Natur Tanya Pszichobiotikum 30x

6 679 Ft Eredeti ár

Az árcsökkentést megelőző 30 nap legalacsonyabb ára a SIPO online kínálatában.

További részletek

11 109 Ft
11 109 Ft
222,633 Ft / 1 db
VIP ár

Ez az ár kizárólag a VIP tagjaink részére szól!
További részletekért kattints ide

6 345 Ft

Rendelj legalább 15 000 Ft értékben és a szállítási költséget mi álljuk.

Kiszerelés: 30x
Raktáron
cikkszám
B999910732
Csak 9 maradt
-
+
none

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM - A világ legjobban dokumentált probiotikumai a mentális egészséghez.

none

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM - A világ legjobban dokumentált probiotikumai a mentális egészséghez.

Összetevők: maltodextrin, Cerebiome® - liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra keverék [Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722), Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)], DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, antioxidáns (aszkorbinsav). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú alkalmazása javasolt. 12 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, erősen stresszes életvitel esetén, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Cerebiome®]

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) 

Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)

3x109 (3 milliárd) CFU*

2,7x10CFU*

 

3x10CFU*

B6-vitamin

1,4 mg (100%**)

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett)

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 15x109 CFU (15 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli a baktériumok életképességét. 

OGYÉI ny.sz:  30574/2022           

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez1. Az 5 humán klinikai tanulmánnyal, 9 preklinikai tanulmánnyal és a 10+ hatásmechanizmus feltárással alátámasztott Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek B6-vitaminnal egészülnek ki, melyeket késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába csomagoltunk.

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK
 • JÓL DOKUMENTÁLT, ÉVEK ÓTA A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉLŐFLÓRA FAJOKKAL
 • Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) 
 • Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)
 • BIZONYÍTOTTAN HATÉKONY SZINERGIA (Ait Belgnaoui 2014)
 • AZ ÉLŐ BAKTÉRIUMOK BIZONYÍTOTTAN ELJUTNAK A BELEKBE
 • 1B6-VITAMINNAL DÚSÍTVA 
 • KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETMÓD ESETÉN
 • AZ EGÉSZSÉGES PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ (LELKIÁLLAPOT) FENNTARTÁSÁHOZ
 • AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ
 • KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
 • KÉSLELTETT HATÓANYAG LEADÁSÚ NÖVÉNYI KAPSZULA (DRCAPS®)
 • SAVÁLLÓ (GYOMOR ÉS EPE) BAKTÉRIUMTÖRZSEK

MI AZ A PSZICHOBIOTIKUM?

Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját.

Pszichobiotikumok: a pszichotrópok új osztálya 2013 

A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok*, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a mentális egészségre. Ezt a bélmikrobiomban élő mikroorganizmusok, más néven a mikrobióta egyensúlyának támogatásával és a bél-agy tengely szabályozásán keresztül teszik.

A PSZICHOBIOTIKUMOK A PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK* EGY SPECIÁLIS CSOPORTJA.

A hagyományos probiotikumokhoz és prebiotikumokhoz képest a pszichobiotikumok olyan anyagokat termelnek vagy serkentenek (neurotranszmitterek, mint dopamin vagy szerotonin, prekurzolokat mint triptofán, rövid szénláncú zsírsavakat (SCFA, mint a vajsav), emésztőrendszeri hormonok, gyulladásgátló citokinek, neurotrofinok (az idegsejtek egészséges működéséhez szükséges fehérjék)melyek kifejezetten a kétirányú agy-bél kommunikációt javítják, és ennek következtében jó irányba befolyásolják a gazdaszervezet agyműködését, viselkedését, az emésztőrendszer egészségét és a mikrobióta egyensúlyát.

A pszichobiotikumok reményteljes irányt nyújtanak a mindennapi jó közérzet eléréséhez, és teljesen új, terápiás perspektívát nyithatnak meg előttünk a mentális betegségek megelőzésében.

MIT CSINÁLNAK A PSZICHOBIOTIKUMOK?

A pszichobiotikumok jó irányba befolyásolják a mentális egészséget, segítik a stresszkezelést, javítják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést.

 • Potenciálisan terápiás stratégiát jelenthetnek pszichés panaszok, szorongás, enyhe depresszió esetén. Befolyásolni képesek azon agyi régiók aktivitását, amelyek szabályozzák az érzelmek és az érzések központi feldolgozását.
 • Továbbá enyhítik a stresszhez szorosan kapcsolódó emésztőrendszeri tüneteket, mint émelygés, hányinger, puffadás, feszülés, bélgyulladások, IBS vagy gyomorpanaszok.

HIVATALOSAN MI NEVEZHETŐ PSZICHOBIOTIKUMNAK?

Pszichobiotikumnak nevezni olyan speciális probiotikumokat lehet, melyeknek hatása legalább 1 humán-klinikai kutatással igazolt.

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM klinikailag alátámasztott, kétféle specifikus probiotikus törzzsel készül, melyek egymással szinergiában működnek. A Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek hatását, 5 humán-klinikai vizsgálat is igazolja.

MILYEN PSZICHOBIOTIKUMOT VÁLASSZUNK?

Ahhoz, hogy egy probiotikumot pszichobiotikumnak lehessen nevezni, hosszú az út.

 1. Először feltérképezik a probiotikum teljes DNS állományát
 2. Majd nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezik és egyedi azonosítószámmal látják el
 3. Az azonosított törzzsel elindulnak a hatásmechanizmust igazoló preklinikai kutatások
 4. Ha ezek eredményesek, jönnek a humán-klinikai kísérletek

Fontos, hogy az eredmények kifejezetten nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett és egyedi azonosító számmal ellátott törzshöz lesznek köthetők, melyekkel a kutatásokat végezték. A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM két ilyen probiotikus törzset tartalmaz:

 • Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) és
 • Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)

Összességében pszichobiotikum választás előtt meg kell győződni a termék címkéjén keresztül, hogy a felhasznált törzseket nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezték-e, rendelkeznek-e azonosítószámmal és ehhez kapcsolhatóan, legalább 1 humán-klinikai tanulmánnyal. Számos termék olyan probiotikumot címkéz pszichobiotikumnak, melyek nem rendelkeznek a fenti paraméterekkel, így azonban nem csak, hogy csak a hatás, de még az sem garantálható, hogy az élőflóra egyáltalán eljut a bélrendszerig.

Például a probiotikumok rendkívül érzékenyek az emésztőrendszerben uralkodó szélsőséges pH-ra. A kutatásokban szereplő Rosell®-52 és Rosell®-175 törzsek azonban igazoltan ellenállnak a gyomor- és epesavaknak és alkalmazásuk után garantáltan elérik a célszervet, ahol képesek kifejteni élettani hatásaikat, melyeket nem 1, hanem 5 humán-klinikai tanulmány is igazol.

MIÉRT VÁLASSZUK A NATUR TANYA PSZICHOBIOTIKUM TERMÉKET?

2007 - A probiotikus étrend-kiegészítő csökkenti a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tüneteket önkénteseknél: kettős vak, placebo-kontrollos, randomizált vizsgálat

A stressz különféle rendellenességeket idéz elő emésztőrendszeri, fizikai és pszichológiai tünetekkel. Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok hatását vizsgálta a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tünetekre.

75 egészséges önkéntest (18-60 évesek), akiknél legalább 2 stressztünet jelentkezett, besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 3 hétig. A tanulmány a stressz által kiváltott emésztőrendszeri tünetek jelentős csökkenését mutatta ki 62 kritérium alapján.

2010 - Probiotikus készítmény (Lactobacillus helveticus R0052 és Bifidobacterium longum R0175) pszichotróp-szerű tulajdonságainak értékelése patkányokon és embereken

Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, az alkalmi stresszre egészséges emberekben.

55 egészséges önkéntest (30-60 évesek), besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 4 hétig. A tanulmány a pszichológiai stressz szignifikáns csökkenését mutatta HSCL-90 tesztekkel (validált kérdőív) a probiotikumokat kapó csoportban. Ezek az eredmények összefüggést mutattak a kortizol, a stressz biomarkere jelentős csökkenésével, és a szorongás/depressziós pontszám szignifikáns javulásával.

2017 A Lactobacillus helveticus és a Bifidobacterium longum kettős-vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálata a depresszió tüneteire

Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, depressziós tüneteket rendelkező önkéntes résztvevőkön.

A tanulmány kimutatta, hogy a probiotikumokat kapó csoportban szignifikánsan csökkent a szájszárazság és az alvászavar (p

2019 A probiotikum és a prebiotikum vs placebo hatása a pszichológiai kimenetelekre súlyos depressziós rendellenességben szenvedő betegeknél: randomizált klinikai vizsgálatEbben a tanulmányban, 110 enyhe vagy közepesen súlyos, antidepresszáns kezelésben részesülő depressziós beteget 3 csoportra osztottak, az egyik palcebót, a másik prebiotikumot, a harmadik csoport Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott.  

A probiotikumokat a hagyományos antidepresszáns kezelés kiegészítéseként használták, és a Beck Depression Inventory (BDI) pontszáma jelentősen csökkent, átlagosan 18-ról 9-re. Ezek az eredmények klinikailag szignifikánsak, és azt mutatják, hogy a betegek a pszichobiotikum kezelést követően a validált értékelési skála szerint a „minimális depresszió” kategóriába kerültek. Ezenkívül a pszichobiotikum csoport a vér kinurenin/triptofán arányának csökkenését mutatta, ami arra utal, hogy a triptofán a szerotonin szintézise felé terelődött, és eltávolodott a gyulladásos úttól (p

2021 A probiotikumok hatékonysága, biztonságossága és tolerálhatósága a depresszióban: Klinikai eredmények egy nyílt kísérleti vizsgálatból

Ebben a tanulmányban, valamennyi önkéntes, depressziós tünetekkel küzdő, de gyógyszeres kezelésben még nem részesülő résztvevő Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott, 8 héten át. 

A tanulmány megállapította, hogy a pszichobiotikus probiotikumok pozitív hatással voltak a hangulatra, a szorongásra, az anhedoniára (az öröm érzésének hiányára), az alvásminőségre és az észlelt stresszre, mindez pedig a pszichobiotikummal történő 8 hetes kiegészítés után, akár további nyolc hétig is fennállt.

2023 - A Lactobacillus helveticus R0052 és a Bifidobacterium longum R0175, mint ígéretes pszichobiotikumok potenciáljának feltárása a SHIME segítségével

A SHIME® az emberi bélmikrobiális ökoszisztéma szimulátora. Az emberi gyomor-bél traktust modellezi (gyomrot, vékonybelet, vastagbelet), amely szoftverhez kapcsolódik.

A SHIME®-ben talált eredmények azt mutatták, hogy az L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 kombinációja képes modulálni a bél mikrobiótát, növelni a gamma-aminovajsav (GABA) és a rövid szénláncú zsírsavak mennyiségét, csökkentve a gyulladást elősegítő citokinek mennyiségét és növelve a gyulladásgátló hatást. A L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 ígéretes pszichobiotikumnak bizonyult a szorongásos tünetek enyhítéséhez.

Tovább olvasom Kevesebb megjelenítése
Tulajdonságok
Gyártó Natur Tanya Hungary Kft.
Egységár 370.3
Egészségpénztári számlára is kérhető Nem
Kiszerelés egység db
Vonalkód 5999565081973
Tovább olvasom Kevesebb megjelenítése
Írd meg a saját véleményedet
Natur Tanya Pszichobiotikum 30x