Wick First Defence orröblítő spray 15ml

3 709 Ft Eredeti ár 5 519 Ft
247,267 Ft / 1 ml
VIP ár

Ez az ár kizárólag a VIP tagjaink részére szól!
További részletekért kattints ide

3 523 Ft

Rendelj legalább 15 000 Ft értékben és a szállítási költséget mi álljuk.

Kiszerelés: 15ml
Raktáron
cikkszám
648780
-
+
none
Orröblítő spray, amely segít időben megállítani a náthát. Csapdába ejti, inaktiválja és eltávolítja a náthát okozó vírusokat. Használja már az első tünetek jelentkezésénél. Orvostechnikai eszköz.

none

Mielőtt elkezdi használni ezt a készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót. Amennyiben nem biztos valamiben vagy kérdése van, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Javallatok

Ez az eszköz egy orröblítő orvostechnikai eszköz, amely a kialakuló nátha első tüneteinél vagy megfázás során alkalmazható annak érdekében, hogy csökkentse a náthát okozó vírusok orrüregben történő terjedését és az orr hámréteg teljes megfertőződésének lehetőségét. Ha a nátha korai szakaszában, alacsony vírusszám mellett alkalmazzák,  csökkenti a nátha kialakulásának esélyét.

Az eszközt olyan 12 éves vagy idősebb személyek használhatják, akik a nátha első tüneteit tapasztalják, vagy akik ki vannak téve a náthát okozó vírusoknak

Hogyan alakul ki nátha?

 1. A náthát okozó vírusok az orr hátsó részén levő sejtekhez kapcsolódnak felszíni receptorokon keresztül, majd elkezdenek behatolni a sejtekbe.
 2. A vírusok olyan mértékben szaporodnak el, hogy beindul a szervezet immunválasza. Ekkor jelentkeznek az első megfázásos tünetek (például kaparó torok vagy tüsszögés).
 3. A vírusok tovább szaporodnak és terjednek. További tünetek alakulnak ki.
 4. A nátha kiteljesedik, így minden zavaró tünet jelentkezik Önnél.
   

Hogyan fejti ki hatását a Wick First Defence orrspray?

A Wick First Defence orrspray az orrüreg hátsó részén fejti ki hatását, közvetlenül ott, ahol a náthát okozó vírus megtelepszik, és elszaporodik. Csapdába ejti és inaktiválja a vírust, valamint támogatja a szervezetét a náthát okozó vírus természetes módon történő eltávolításában, így csökkenti annak kockázat, hogy a kezdeti fertőzésből nátha alakuljon ki.

 • CSAPDÁBA EJT: A mikrogél formula csapdába ejti a náthát okozó vírusokat, amelyek az orrüreg hátsó részén kezdenek szaporodni, és segít megakadályozni azok szaporodását és terjedését.
 • INAKTIVÁL: A mikrogél csökkenti az orrüreg pH-ját és inaktiválja a vírusokat, ezáltal csökkentve a szaporodásukat és további fertőzőképességüket.
 • ELTÁVOLÍT: Ezután kiöblíti az orrot, és stimulálja a természetes szekréciót (a szervezet egyik természetes védekezőképességét az orrban), hogy elősegítse az inaktivált vírus természetes módon történő eltávolítását (a gyomor felé vagy az orr kifújásával).
   

Klinikailag bizonyított!

Ha a nátha első jeleinél használja, a Wick First Defense orrspray igazoltan segít időben megállítani a náthát, és így nem alakul ki a betegség. Csökkentheti a tünetek súlyosságát és a betegség időtartamát is.

Használati útmutató

A nátha első tüneteinek (például kaparó torok vagy tüsszögés) észlelésekor kezdje el azonnal használni, még mielőtt teljesen kialakul a nátha. Használja addig, amíg a tünetek elmúlnak.
Akkor is elkezdheti használni, ha fennáll annak a veszélye, hogy náthás lesz: alkalmazza legfeljebb 4 napig, de ha a tünetek jelentkeznek, használja tovább, a tünetek megszűnéséig.

Felnőttek és 12 év feletti gyermekek: Naponta legfeljebb 4 alkalommal 2–3 befújás mindkét orrnyílásba. Két használat között 4 óra teljen el, és 24 órán belül legfeljebb 4 alkalommal használja.
Csak az utasításoknak megfelelően használja: A feje oldalra hajtása nélkül, illessze be a szórófejet az orrnyílásába úgy, hogy a szórófejet kifelé, a füle felé irányítja. Ezután 2 vagy 3 alkalommal nyomja le teljesen a pumpát erős, egyenletes erőkifejtéssel, és kerülje a mély belélegzést. Ismételje meg a másik orrnyílással.
A nátha tünetei általában 7–14 napig tartanak. Ha tünetei hosszabb ideig fennállnak, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

Az első használat előtt vegye le a védőkupakot a szórófejről, tartsa az üveget függőlegesen, terítsen egy zsebkendőt rá, és telítse a pumpát többszöri erős megnyomással. Használat után törölje le a szórófejet és tegye vissza a védőkupakot. Ha 1 hétnél hosszabb ideig tárolja, használat előtt újból telítse.

Figyelem!

 • Gyermekektől elzárva tartandó.
 • 12 év alatti gyermekek számára nem alkalmas.
 • Ne használja a készítményt az összetevőkkel szembeni túlérzékenység esetén
 • Amennyiben súlyos váratlan esemény lép fel a készítménnyel kapcsolatban, beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével, és jelentse ezt a gyártónak és az OGYÉI Orvostechnikai Főosztályának.

Óvintézkedések

 • Kizárólag átmeneti és az orrban történő alkalmazásra.
 • A várandós nők és szoptató anyák a használat előtt beszéljenek kezelőorvosukkal.
 • Egynél több személy ne használja a tartályt, mivel ez terjesztheti a fertőzést.
 • Ne alkalmazzon az ajánlottnál nagyobb adagot.
 • A dobozon vagy a tartályon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt.
 • Ha orr-, fül- vagy torokérzékenysége van, a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
 • A náthás fertőzés irritálhatja az orrnyálkahártyát is, ami orrvérzést okozhat.

A Wick First Defence, más orrban alkalmazható készítményekhez hasonlóan, irritálhatja az orr nyálkahártyáját, ami orrvérzést okozhat. Az ilyen vérzés ritka, általában enyhe és rövid ideig tart. Ha orrvérzés jelentkezik nátha közben, kerülje a Wick First Defence alkalmazását. Ha a készítmény használata közben (vagy röviddel a használat után) orrvérzés lép fel, abba kell hagyni a készítmény alkalmazását. Ha az orrvérzés valamilyen okból erős vagy tartós, beszéljen kezelőorvosával.

Azonnal hagyja abba a készítmény alkalmazását, ha allergiás reakciót vagy nemkívánatos hatást észlel, és forduljon kezelőorvosához.

Összetétel: Aqua, Hydroxypropyl Methylcellulose (1%), Succinic Acid (1%), Disodium Succinate (0.44%), PCA (0.35%), Phenethyl Alcohol, Zinc EDTA, Zinc Acetate, Polysorbate 80, Menthol, Camphor, Sodium Saccharin, Eucalyptol.

Mire számíthat a Wick First Defence orrspray használata közben?

A Wick First Defence orrspray használatakor fokozott orrfolyás, kellemetlen érzés jelentkezhet az orrban, vagy átmeneti égő érzés léphet fel. Ezek azt jelzik, hogy a készítmény éppen kifejti hatását. Nem károsak az egészségére, és nem tartanak sokáig.
Ha az érzés hosszabb ideig fennáll, hagyja abba a készítmény alkalmazását.
Egyes esetekben átmeneti fejfájást, orr-, szem-, fül- és nyaki fájdalmat jelentettek; ezek a tünetek a készítmény alkalmazásának abbahagyásakor megszűnnek.
Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, amennyiben:

 • a nátha 14 nap elteltével még fennáll
 • a tünetek súlyosbodnak vagy láz kíséri őket

Ha a készítmény véletlen a szembe kerül, öblítse ki vízzel, és azonnal forduljon orvoshoz.

A Wick First Defence orröblítő spray tárolása

Állítva tárolandó. Legfeljebb 25°C-on tárolandó. Napfénytől védendő.

A készítmény használatának befejezéséig tartsa meg a tájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

A felhasznált termék megsemmisítésével kapcsolatosan nincsenek rendkívüli kockázatok, ezért nincs szükség különleges óvintézkedésekre.

 Procter & Gamble Technical Centers Limited, The Heights, Brooklands,

Weybridge, Surrey, KT13 0XP, Egyesült Királyság.

Procter & Gamble Service GmbH, Sulzbacher Str. 40, 65824

Schwalbach am Taunus, Németország.

További információ és váratlan esemény jelentése: +36-1-451-1256

Verzió: v1.0

Kiadás dátuma: 2020. Július

Tovább olvasom Kevesebb megjelenítése
Tulajdonságok
Gyártó Procter&Gamble
Egységár 5519
Egészségpénztári számlára is kérhető Igen
Kiszerelés egység db
Vonalkód 8006540111253
Termék kiszerelése 0
Tovább olvasom Kevesebb megjelenítése
Írd meg a saját véleményedet
Wick First Defence orröblítő spray 15ml