Hogyan vészeljük át a náthaszezont egy kisbabával?

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csecsemők másképp élik meg a betegségeket, mint a felnőttek, hiszen a picik nem értik, mi történik velük. A nátha a csecsemőknél ezért nagyobb probléma lehet, mint gondolnád. Mivel a náthaszezon lényegében az év felét kiteszi (szeptembertől áprilisig), a szülőknek tudniuk kell, hogyan készülhetnek fel rá, és mit kell tenni, ha a pici az orrfolyás miatt nehezen kap levegőt.

Miért jelent problémát a nátha?

Újszülöttek esetében
A nátha különösen veszélyes az újszülöttek számára, mivel ők főként az orrukon keresztül lélegeznek. Ha az orruk bedugul, nehézségeik adódnak az evéssel és az alvással, hiszen nem kapnak elég levegőt. Fontos, hogy kitisztítsuk a kis nózijukat és lehetővé tegyük, hogy nagy levegőt vegyenek, ezzel biztosítva az alapvető életfunkciókat.

Szövődmények
A pici, de a nagyobb gyermekek esetében is a pangó váladék kellemetlen és fájdalmas szövődményekhez, például arcüreg- vagy fülgyulladáshoz vezethet. Ilyen esetben azonnal keresd fel a gyermekorvost! Ha hasonló fertőzés következik be, a gyógyszeres kezelés már nehezen elkerülhető.

Megelőzés

Rossz hírünk van. Valószínűleg nem fogod tudni hatékonyan megelőzni a náthát, mivel gyermeked immunrendszere most tanulja felismerni a különböző vírusokat, és minél több időt tölt kint emberek között, annál több betegséggel fogtok találkozni.
Annyit tehetsz, hogy elkerülöd a találkozókat azokkal az emberekkel, akik nem érzik jól magukat, vagy azokkal a gyerekekkel, akik köhögés/tüsszentés közben nem takarják el a szájukat. A vírusok cseppfertőzés útján terjednek, így a velük való érintkezés növeli a megbetegedés kockázatát.
Győződj meg a rendszeres kézmosásról is, és ne feledd tisztán tartani a pici játékait is, különösen, ha még főként úgy szerzi tapasztalatait, hogy mindent a szájába vesz.

Mit tegyünk?

Ha a vírus már beköltözött vendégként az otthonotokba, és a pici orrfolyással, tüsszögéssel és köhögéssel küzd, van néhány dolog, amit tehetsz a jobb közérzetéért:

Otthoni gondoskodás és szeretet. Gondoskodj arról, hogy gyermeked a betegség alatt is tudjon pihenni és eleget aludni.
Igyon sok folyadékot. A víz rendkívül fontos szervezetünk megfelelő működése szempontjából.
Párás levegő. Ettől könnyebb lélegezni és fellazítja az orrban letapadt váladékot.
Sós oldat. Az orrba csepegtetett néhány csepp a pangó váladékot hígítja, így könnyebb lesz azt eltávolítani.
Orrszívó. Ez az eszköz segít megszabadulni az orrdugulástól, ami könnyíti a légzést és hozzájárulhat a szövődmények megelőzéséhez.

A mágikus orrszívó?

Sok szülő meglepődik, hogy milyen nagy segítséget jelenthet egy orrszívó, ha helyesen választják ki és használják. Igazából nincs itt semmi varázslat, egyszerűen a megfelelő technológia és kialakítás az eszközt hatékonnyá és rendkívül hasznossá teszi.
• Fontos ellenőrizni, hogy az orrszívó a légszállítás technológiáját használja-e. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a mélyebben lévő üregeket is elérje, és közvetlen érintkezés nélkül is kiszívja a váladékot.
• A legjobb hatást tanúsított orvostechnikai eszközzel lehet elérni, amely még az újszülöttek számára is biztonságos, és a gyermekeknek megfelelő szívóteljesítménnyel működik.
• Jó ötlet lehet olyan gyermekbarát készüléket választani, amely nem ijesztő a pici számára, hanem inkább egy kedves társnak tekinti. Ezt színes kialakítással el lehet érni, ami magára vonzza a gyermekek figyelmét.
• Miért ne könnyítenéd meg az életed? Fontos, hogy az orrszívó könnyen használható és tisztítható legyen, különösen, ha az eszköz állandóan használatban van.

Ha biztos szeretnél lenni abban, hogy olyan orrszívót választasz, amelyre mindezek és még sokkal több is igaz, egyszerűen válaszd a Nosiboo orrszívók egyikét! Nem számít, hogy melyik modell mellett döntesz (az elektromos Pro, a hordozható Go, vagy a kézi Eco), mindenképp egy nagyon jó asszisztenst kapsz, amely évekig ki fog szolgálni, támogatva Téged és gyermeked minden náthaszezonban.

Ne hagyd, hogy a nátha váratlanul érjen, és szerelkezz fel a téli szezon legjobb segítőjével, a Nosiboo-val!