SIPO Blog

Érdekelnek a legújabb hírek, tippek az egészségmegőrzés és életmód témában? Legyél naprakész! Böngéssz blogunk folyamatosan frissülő tartalmából!

Hogyan szabadulhatunk meg a baba orrfolyásától?

Ez tényleg egy tüsszentés volt? Jaj, ne! Az orrfolyás minden szülő számára problémát jelent: a pici nehezen kap levegőt, és ez hatással van az alvásuk minőségére és a hangulatukra is. Akár még komplikációkhoz is vezethet. Íme pár tipp arra, hogyan tisztíthatod meg gyorsan és hatékonyan a pici orrocskát, hogy gyermeked boldog és egészséges legyen.

Tovább

Tippek, hogy jobb éjszakád legyen

Kevés frusztrálóbb dolog van, mint az ágyban hánykolódni elalvás előtt. Bámulod az órát, cikáznak a gondolataid, az idő pedig csak telik, miközben arra gondolsz, hogy fogod magad érezni másnap. Ez eléggé stresszes és az alvás mindennapi problémává válhat.

Tovább

Tévhit: Télen a D-vitamin ideális szinten tartásához elég, ha egészségesen táplálkozunk!

Sokszor találkozhatunk a reklámokban azzal, hogy az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet. Ez így igaz, de ebben az esetben sajnos az egészséges táplálkozás nem tudja helyettesíteni az étrendkiegészítők által kínált D-vitamin mennyiséget. Hiába étkezünk egészségesen, a D-vitamin hiány megelőzésére nem elegendő a téli időszakban. De kezdjük az elején, hogy teljesen átlássuk miért is van ez.

Tovább

A méhnyakrák megelőzéséről tudományos alapokon (II. rész)

Beszélgető partnerünk Dr. Vajda Réka, aki a PTE-ETK Egészségbiztosítási Intézet adjunktusa, Epidemiológia szakirányon végzett Népegészségügyi Szakember. 2007 óta végez tudományos munkát a daganatprevenció, azon belül is a szűréssel megelőzhető daganatos megbetegedések területén. Szűkebb szakterülete a humán papillomavírus által okozott megbetegdések, köztük a méhnyakrák és a méhnyakszűrés helyzetének vizsgálata.

Tovább

1-6 a(z) 26 termékből

Page