Szénanátha és allergia – Hogyan segíthet a bőrápolás?

A helyes bőrápolás sokat segíthet, ha érzékenynek, viszketőnek érzed a szemkörnyéki bőrt és az arc más területeit az allergiaszezonban.

Pollen és allergia

Ha szénanáthával vagy szezonális allergiával küzdesz, akkor a melegebb levegő gyakran jelent viszkető, kellemetlen bőr érzetet, puffadt, könnyező szemeket és duzzadt orrot. Könnyű séta vidéken vagy ücsörgés egy padon a parkban nagyon jól hangozhat, igaz? A valóság, hogy gyakran pont akkor vagy kénytelen otthon maradni, amikor legszebb az idő, így korlátozottan tudod csak élvezni a szabadtéri programokat.

A szénanáthát a növényeken található pollenek okozzák, amiket felkap a szél. Nem egy olyan dolog, amit könnyű lenne kikerülni, hacsak nem marad az ember a négyfal között.

Érzékeny bőr és a szénanátha

Akiknek érzékeny a bőre, azoknál megnő a szénanátha és szezonális allergia problémája. Az érzékeny bőr sokkal könnyebben válik irritálttá a külső tényezők hatására, mint az allergének és toxinok és sokkal reaktívabb a hisztaminokkal szemben. A hisztaminok a szervezet által termelt allergénekre reagáló anyagok, amelyek vörösséget, viszketést és kényelmetlenséget okozhatnak.

Mivel az érzékeny bőr kevésbé képes megvédeni magát a külső agresszorokkal szemben még inkább hajlamos a viszkető, fájdalmas és kényelmetlen érzésre. Ezt a problémát tovább növelheti a gyakori orrfújás és a szemek dörzsölése.

Bőrápolás az allergiára hajlamos bőr számára

Biztosan Te is felkutattál már számos lehetőséget a szénanátha és allergia kezelésére, de gondoltál már arra, hogy a jól megválasztott bőrápoló is sokat javíthat az állapotodon?

A szénanátha tüneteinek kezelésén (antihisztaminok, orrsprayek és szemcseppek) túl fontos a szemhéjak finom bőrének kímélése és a durva sminkeltávolító szerek kerülése. Válassz illatanyagmentes bőrápoló családot bőrnyugtató, hidratáló hatással.

A Toleriane termékcsalád

A szénanáthában és allergiában szenvedőknek számára kimondottan ajánlottak a La Roche-Posay Toleriane termékek, amiket kifejezetten az allergiás bőr ápolására fejlesztettek ki.

Ez egy rendkívül gyengéd, aktívan nyugtató termékcsalád, amely mellőz minden olyan összetevőt, ami potenciálisan irritálhatja a bőrt, mint például az illatanyagok és tartósítószerek. Klinikailag bizonyítottan napról-napra csökkenti a bőr érzékenységét, erősítve a bőrbarrier funkcióját, így válva egyre ellenállóbbá a külső tényezőkkel szemben.

A  Toleriane termékcsalád 3 fő hatása:

  • Azonnal nyugtatja és hidratálja a bőrt
  • Aktívan csökkenti a bőr érzékenységét
  • A minimális összetevőknek köszönhetően csökkenti az irritáció kockázatát

Mindennapos bőrápolás

Minden bőrápoló rutin alapját jelenti a jó hidratáló krém megtalálása. Az érzékeny és allergiás bőr esetében elengedhetetlen a mindennapos hidratálás, melynek során szükség van egy olyan termékre, amit minden reggel bizalommal használhat függetlenül a bőre állapotától vagy a pollenszámtól.

Szemkörnyék ápolás

Viszketés és dörzsölés – a szem és szemkörnyéke fokozatosan ki van téve a szénanáthának és az allergiának és mivel a szemkörnyéki bőr az egyik legvékonyabb és legérzékenyebb területe a testünknek extra törődésre van szüksége. 

Bőrérzékenység csökkentése éjszaka

Vannak olyan érzékeny bőrű emberek, akik úgy érzik, hogy a bőrük viszketés miatt nem tudnak aludni vagy kezdik úgy a napot, hogy már reggel diszkomfortosnak érzik a bőrüket. A bőrben lévő hisztamin szint az éjszaka során megemelkedhet, emiatt érezheti, úgy hogy a bőre fáradt, piros ahelyett, hogy kipihent lenne.  

Mikrobiom tudomány

A mikrobiom a bőrödön élő mikroorganizmusok láthatatlan ökoszisztémája, amelynek az egyensúlya fontos a bőr számára. Kettős funkciót tölt be. Erősíti a bőr védőrétegét és edzi a veleszületett reakciót, hogy ne reagáljon túl hevesen az allergénekkel szemben. Allergia esetén ezek a funkciók kiegyensúlyozatlanok lehetnek. A Sphingobioma, a La Roche-Posay termálvíz egy bakteriális kivonata segíti a mikrobiom funkció támogatását egy olyan formulában, amelyet a bőrreakciók kockázatának minimalizálásáért fejlesztettek ki és megtalálható a Toleriane termékcsalád tagjaiban is!

Loréal, SIPO Patikák